Flexibelt arbete med fiberlaser

Idag så är det många som använder sig av laserskärning för att ta fram delar till specifika projekt. Man kan helt klart se laserskärningen som ett fullgott alternativ till den vattenskärning Stockholm och orter som Öland och Göteborg kan erbjuda. I bräschen för laserskärningen så finner vi fiberlaser som är en avancerad laserteknik med många fördelar.

Fiberlasern klarar av att skära i plåt och kan användas istället för plasmaskärning och gasskärning. Med fiberlasermaskinen så kan man se fram emot ett flexibelt arbete, och det oavsett om man tillverkar delar av metall eller om man behöver märka plastprodukter på ett snyggt och effektivt vis.

 

Fiberlaser för märkning

Ett område som verkligen drar nytta av fiberlasertekniken är märkning. När man ska märka mindre plastobjekt så gäller det förstås att få till precision och även att undvika en alltför kraftig värmeutveckling som kan leda till att plasten smälter.

Idag så finns det smarta fiberlasrar som erbjuder högkontrastmärkning på olika typer av plastförpackningar och som faktiskt också kan märka på metall. Det här är maskiner som jobbar snabbt så att man kan ta sig igenom ett enormt parti av plast- eller metallprodukter på nolltid.

Inom industrier som livsmedel och läkemedel så måste man få den snabba märkningen av förpackningar och då är fiberlasern ett mycket gott val. Märkningen blir tydlig och den ser bra ut och det är också något som spelar roll då det rör sig om produkter som kommer ut till konsumenter.

 

märkning av produkt 

 

För beskäring

Man kan skära med fiberlaser i olika tjocklekar och det här betyder att man kan ta fram metalldelar till möbler såväl som till verktyg med hjälp av denna teknik.

Det finns företag som enbart med hjälp av fiberlasern tar fram kompletta serier med möbler av metall för sjukhus och andra offentliga lokaler. När man skär med lasern så kan man skräddarsy varje del och jobba helt utifrån kundens önskemål.

Med lasern så kan man skära i plåt, rostfritt stål såväl som i aluminium och i mässing. Det gör att man i stort sett kan ta fram vad som helst av metall med hjälp av denna teknik.

Beroende på hur man beskär så kommer man att behöva en kylningsmetod och då är det rätt vanligt att man väljer vattenkylning. Överlag så är fiberlasertekniken mycket miljövänlig och det är något som gillas både av producenter och av kunder.

 

Borra i betong

Visste du att man faktiskt till och med använder sig av fiberlasermaskiner för att skära och borra i betong? Så är det faktiskt och anledningen till att man ibland väljer lasern för att borra i betong är att man på så vis kan förstärka betongstrukturer utan att för den sakens skull skapa ihåligheter och sprickor som kan leda till att betongen med tiden går sönder.

Med laserskärning så får man inga sprickor och det är guld värt då man kanske vill gå in och ge en betongbyggnad extra skydd mot jordbävningar.

 

 

0371 webb & reklam AB

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

0371-319 00

0371-319 85

 

Kontakta oss »

 

 

Aktuellt

 

2021-02-21

Vem ska sköta svarvning av ecobrass?

Det är viktigt att hitta rätt verkstad för svarvning av ecobrass eftersom detta material är dyrt och svårare att bearbeta än andra blyfria legeringar.

 

Läs mer »

 

 

 

2019-10-19

Fördelar och nackdelar med cnc-svarvning

Metallindustrin drar stor nytta av cnc-svarvning, men det finns både fördelar och nackdelar med cnc-svarvning. Läs mer här!

 

Läs mer »

 

 

 

2017-12-07

Säkerhetsrutiner krävs då man jobbar med automatsvarvning

Automatiken höjer säkerheten men även automatsvarvning kräver säkerhetsrutiner för de som driver svarven och för de som befinner sig i samma lokal.

 

Läs mer »

 

 
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
0371-319 00
www.skarandebearbetning.se